Kind verslaafd aan Minecraft? ‘Minecraft rules’ in Fabulous Mama & Family

Geplaatst door

‘Minecraft is cool!’ schreeuwt mijn net vierjarige dochter. Niet dat ze enig idee heeft wat Minecraft ís (zelfs van de betekenis van het woord ‘cool’ is ze niet helemaal zeker), maar voor eerstegroepers is het nu eenmaal belangrijk om niet uit de toon te vallen. Wil je erbij horen op de kleuterschool, dan vind je Minecraft de bom.

Minecraft is het best verkochte spel ooit. Het wordt meer gegoogeld dan de Bijbel, Harry Potter en Justin Biber samen. Sommige scholen integreren Minecraft in de reken- of tekenles omdat het de creativiteit zou stimuleren. Sommige ouders maken zich juist zorgen omdat hun kind nergens anders meer belangstelling voor toont.

In Fabulous Mama & Family #01 van 2016 laat ik moeders aan het woord over de verslaving van hun kind. De ene ziet het als een goede voorbereiding op een carrière voor haar zoon als architect, de andere heeft een ingewikkeld puntensysteem bedacht om te voorkomen dat haar dochter alleen nog maar achter de iPad zit. ‘Minecraft rules’ biedt de spelers slimme speeltips en de ouders slimme regels het spelgedrag aan banden te leggen.

Fabulous Mama #01 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *