Open en online onderwijs verandert de wereld

Massive open online courses (MOOC’s), gratis online colleges van topuniversiteiten, hebben de aandacht voor open en online onderwijs een gigantische boost gegeven. Het symposium Open en Online Education 2014 gaf een overzicht van de ontwikkelingen. In opdracht van SURF maakte ik een verslag (of download hier de pdf). Ook beschreef ik twee good practices, over de ervaringen (pdf) van de Universiteit Leiden met MOOC’s en over de samenwerkingsplannen (pdf) van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Amsterdam op het gebied van open en online onderwijs.

In samenwerking met Ben Janssen, Robert Schuwer en Hester Jelgerhuis schreef ik een artikel over de strategieworkshops die SURF in 2013 organiseerde om hogeronderwijsinstellingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een visie en beleid op open en online onderwijs.

Op verzoek van het blad TH&MA, Tijdschrift voor Hoger onderwijs & Management, zetten Christien Bok, Hester Jelgerhuis en ik de visie van SURF op open en online onderwijs uiteen. Het resultaat, ‘Open en online onderwijs: kwaliteitsverhoging door innovatie’ is hier te vinden.oew_banner

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *